• 03

  Kangas kantaa ?

  Kyllä ne yleensä pelaa...

 • demo

  250 Kmh
  ALASPÄIN

 • 02

  Vauhti Korjaa Virheet

  Vain äkkipysäys on vaarallista

 • 01

  Kyllä se on ruukannu ilimas pysyä

  Ja onhan sulla laskuvarjo !

Turvallisuus ennen kaikkea    

Laskuvarjohyppy ei ole sinällään hirveän vaarallista, mutta pahimmillaan siinä voi lähteä henki. Tämän riskin minimoimiseksi kalustosta pidetään erinomaisen hyvää huolta.

Laskuvarjot

Hyppääjällä on aina repussaan kaksi varjoa;  pää- ja varavarjo. Päävarjon saa jokainen lupakirjan omaava pakata itse, mutta varavarjon pakkaa siihen koulutuksen ja Ilmailuhallitukselta luvan saanut henkilö. 
Varjot ja valjaat myös katsastetaan vähintään kahden vuoden välein. Kerhomme kalustohenkilöt pakkaavat sekä oppilaspakettien varavarjot että kelpoisuushyppääjien varavarjot.
Varavarjot tarkastetaan ja pakataan 6 kuukauden välein turvallisuuden maksimoimiseksi.
Kerhollamme on käytössään 6 oppilasvarjoa sekä yksi b-paketti koulutuksen loppumetreillä oleviin kuvunkäsittely hyppyihin.
Laskuvarjokurssille osallistujat saavat käyttää opilasvarjoja koko oppilasajan veloituksetta.

 


Lentokone


Hyppy koneenamme toimii kauden 2017 alusta, usean vuoden projektin päätteeksi hommattu
Soloy Cessna T206H Mark II potkuriturbiini.
Isoimpana hyppääjille vaikuttavana tekijänä on lentokoneen nopeus, täydellä 6 hyppääjän pokalla 4km linjalle – n. 12 minuuttissa, joka muuttaa hyppytoiminnan luonnetta merkittävästi.

Lentokone on aluperäisesti 1999 valmistettu Cessna T206, johon vuonna 2008 asennettu Yhdysvaltalaisen Soloy Aviation Solutions asentama Mark II muunnossarja, joka  pitää sisällään Rolls-Royce 250-sarjan 450 hevosvoimainen turbiinikoneen. Setissä potkuriksi vaihdettu 5 lapainen MT komposiitti potkuri, joka yhdessä turbiinimootorin kanssa on tekee koneesta hiljaisemman sekä taloudellisemman.

Koneeseen asennettu myös samaan muutossarjaan kuuluva Soloy Jump Master hyppyvarustelu. Sisältäen sisätilojen suojauksen ja verhoilut, linjakkaan astinlaudan,  kaksi kattokaidetta sekä oven etupuolisen tukiraudan, hyppytoimintaan suunnitellun ylös rullattavan hyppyoven.

Koko paketti on sekä FAA ja EASA muutoshyväksytty, joten niin kuin kaikessa toiminnassamme, tässäkin mennään turvallisuus edellä.

Tervetuloa kokemaan Suomen vaihdikkainta hyppäämistä ja hyppylentämistä

 

Yhteystiedot

Alavuden Ilmailukerho Ry PL 12 60101 Seinäjoki
Alavuden lentokenttä Savikonkydöntie 129